Close Menu

Kaakon Alueverkon 110 kV voimajohdon rakentaminen kaakonkulmalla on edistynyt hyvin

23.7.2021

Vehkjärvellä uusi verkko yhdistyy vanhaan verkkoon. Uusia kytkinlaitteita asennettiin liitoskohtaan heinäkuun alussa.

Kaakon Alueverkko rakennuttaa uutta 110 kV voimajohtoa Juurikorvesta Vehkjärvelle. Linjalle pystytetään yhteensä 53 pylvästä ja ne ovat yhtä lukuun ottamatta valmiina. Johdinten asennus on jo käynnistynyt. Hanke on edennyt suunnitelmien mukaan, tai jopa hieman etuajassa. Voimajohtolinja valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Voimajohdon pituus on noin 13 kilometriä ja investoinnin kokonaisarvo noin 2,5 miljoonaa euroa. Hankkeen urakoitsijoina toimivat Metsänhoitoyhdistys Kaakko ja Voimatel Oy.

Taustaa

Kaakon Alueverkon kaksi kehittämishanketta

Sähkön toimitusvarmuuden ja laadun parantamiseksi Kaakon Alueverkko on kehittänyt 110 kV verkkoa siten, että asiakkaiden sähköasemille on tulevaisuudessa kaksi 110 kV syöttöjohtoa. Näin sähköverkkoa voidaan jakaa vyöhykkeisiin ja erilaisissa käyttötilanteissa sähköntoimitus voidaan varmistaa entistä paremmin. Kehittämishankkeita on kaksi: Juurikorpi-Vehkjärvi ja Hamina-Virojoki. Hamina-Virojoki voimajohtohanke on jo valmis ja Juurikorpi-Vehkjärvi -hanke valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä. Hankkeiden kokonaissuunnittelusta on vastannut Empower PN.

Kaakon Alueverkko on Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja Haminan Energian omistama alueverkkoyhtiö, joka hallinnoi 110 kV alueverkkoja Kotkasta itään.

 

Lisätietoja
toimitusjohtaja Tuomo Hakkarainen, puh. 040 8600 515, tuomo.hakkarainen@kaakonalueverkko.fi

Pääkuva: Eltel Oy toteutti erotinlaitteiden valmomo -kauko-ohjaukset 14.7.2021.